lajisi-sivu_kamppailu.jpg

RÄJÄHTÄVÄÄ VOIMAA JA NOPEUTTA

Kamppailulajit

Anaerobinen kestävyys, sekä erinomainen kyky tuottaa räjähtävää voimaa ovat tärkeitä fyysisiä ominaisuuksia kamppailulajien harrastajalle. Lisäksi kamppailulajien harrastajat hyötyvät hyvästä energian käyttökyvystä, kestovoimasta sekä hyvästä maksimivoimasta. Fyysiset ominaisuudet kehittyvät harjoittelemalla, mutta niitä voi tukea oikealla ravinnolla.

Harjoittelun luonne määrittelee, millainen ravinto tukee suoritusta parhaiten. 

Hiilihydraatit tukevat intervallityyppistä harjoittelua

Kamppailulajien harjoittelu on intervallityyppistä. Siinä raskaita ja lyhyitä työosuuksia seuraa kevyempi vaihe. Tällainen harjoittelu etenkin pitkäkestoisena luo kroppaan huomattavan kuluttavan eli katabolisen tilan. Harjoittelu tyhjentää myös tehokkaasti lihaksen glykogeenivarastoja. 

Intervallityyppisen harjoittelun vuoksi kamppailu-urheilijan ravitsemuksessa keskeistä roolia näyttelee hiilihydraattien riittävä saanti. Tyhjentyneet glykogeenivarastot voidaan nimittäin täyttää nopeasti hiilihydraattien avulla.  Harjoittelun aiheuttamaa kuluttavaa tilaa voi puolestaan ehkäistä proteiinien riittävän saannin avulla.

Energianlähteenä urheilusuorituksessa käytetään pääasiassa ATP:ta ja kreatiinifosfaattia, sekä glukoosia (anaerobinen glykolyysi). 

Maksimoi suorituskyky ja palautuminen

Jos haluat maksimoida suorituskykysi  raskaan harjoituksen aikana, on suositeltavaa nauttia nopeasti imeytyvää hiilihydraattia ja aminohappoja sisältävää juomaa. Tähän tarkoitukseen Muscle Series EXPLODE ja FAST FUEL ovat erinomaisia valintoja. 

Harjoituksen jälkeen palautumisessa auttaa palautusjuoma, joka sisältää nopeasti imeytyvää proteiinia ja hiilihydraattia. Hyviä vaihtoehtoja tähän ovat Muscle Series RELOAD sekä RECO2. 

Voit varmistaa, että kehon kreatiinifostaattivarastot ovat riittävät käyttämällä päivittäin Creapure Creatine –kreatiinilisää.

Lisää energiaa arkeen ja treeneihin

Jos koet tarvetta tilapäisesti kohottaa vireystilaa esimerkiksi ennen raskasta harjoitusta, hyviä tuotteita tätä varten ovat BOOM BCAA energiashotti sekä CELSIUS BCAA vitaminoitu energiajuoma.

Päivittäisen ravitsemuksen merkitys tulosten saavuttamisen ja palautumisen kannalta on ratkaiseva kaikessa urheilussa, eivätkä kamppailulajit tee poikkeusta. Hyviä vaihtoehtoja täydentää päivittäistä energian- ja proteiininsaantia ovat herkulliset ROX-proteiinipatukat sekä PUDIX-välipalavanukkaat.

Fast Ambassadors

maku.jpg

Makwan Amirkhani

abba.jpg

Abdul Hussein

Suositellut tuotteet