lajisi-sivu_kestavyys.jpg

JAKSA PIDEMPÄÄN

Kestävyysharjoittelu

Fyysiset lainalaisuudet ovat pitkälti samat energiantuoton osalta, oli lajisi sitten triathlon, juoksu, pyöräily tai hiihto. Kaikissa kestävyyslajeissa suorituksen teho pysyy maltillisena, mutta kesto on pitkä. Tällöin energiaa lihastyöhön tuotetaan erityisesti hiilihydraateista ja rasvoista, ja myös nesteytys on avainroolissa. 

Mitä kovempi teho, sitä enemmän hiilihydraatteja käytetään polttoaineeksi. Pitkissä, yli tunnin suorituksissa, onkin olennaista taata nesteen lisäksi myös hiilihydraattien riittävyys. Muuten saattaa seinä tulla vastaan.

Polttoaineen riittävyyden mahdollisimman hyvin pitkissä suorituksissa varmistat pääosin syömällä riittävästi riittävän hiilihydraattipitoista ravintoa. Mutta tärkeässä osassa on myös ottaa hiilihydraattienergiaa sisään suorituksen aikana. Tämä onnistuu esimerkiksi nauttimalla Kaisa Mäkäräisen suosikkituotetta, FUEL-urheilujuomaa, annos jokaista suoritustuntia kohti. 

Ennen kestävyyskilpailua, kuten maratonia, lihasten polttoainevarastot kannattaa maksimoida hiilihydraattitankkauksella, johon kuuluu eittämättä Vitargo-hiilihydraattijauhe. Pitkäkestoiset suoritukset myös kuluttavat elimistön energiavarantoja tehokkaasti. Energiavarastojen sekä lihasten palautumisen käynnistymisen takaat legendaarisella Reco2-palautumisjuomajauheella. 

Myös kestävyysurheilijat tarvitsevat proteiinia elimistön sopeuttamiseksi harjoitteluun. Aamupalalle kannattaa lisätä laadukasta proteiinia esimerkiksi Hera80-proteiinijauheesta ja välipaloillekin sisällyttää myös jonkin verran proteiiniravintoa. Tässä auttavat esimerkiksi herkulliset NIX-proteiinipatukat.

Fast Ambassadors

kaisa.jpg

Kaisa Mäkäräinen

Suositellut tuotteet