INKAMARJAT ORGANIC, FI-EKO-201

Kasvi on alun perin kotoisin Amerikan trooppisilta alueilta, mutta on rantautunut myöhemmin Suomeen ilmeisesti Etelä-Afrikasta. Tuoreena marjaa on käytetty paljon eri ruokien koristeluun, ja siitä voidaan valmistaa myös mehua, hyytelöä, marmeladia ja hilloa. Erään lähteen mukaan muinaiset kreikkalaiset olisivat tunteneet hedelmän. Eurooppaan se tuli kuitenkin vasta 1700-luvulla. Jo varhaisessa vaiheessa Etelä-Afrikan uudisasukkaat alkoivat viljellä sitä Hyväntoivonniemellä, mistä tuleekin englanninkielinen nimi “Cape gooseberry” (Hyväntoivonniemen karviainen).

Inkamarjat kerätään huhtikuun ja elokuun välillä ja suurin osa pensaista on villinä luonnollisesti Perussa kasvavia kasveja. Tyypillisesti tuoreet marjat kerätään käsin ja viedään maatilalle puhdistettavaksi aurinkokuivatusta varten. Näiden pienten marjojen kerääminen vie runsaasti aikaa, jonka vuoksi marjojen kilohinta on usein muita marjoja korkeampi. Itse asiassa yhdeltä henkilöltä kestää koko päivä 10 kilon keräämiseksi tuoreita marjoja. Kuudesta kilosta tuoreita marjoja saadaan noin 1 kilo kuivattuja marjoja, joihin jätetään vielä hieman mehukasta kosteutta jäljelle. Kuivatut inkamarjat säilyvät kuivattamisen jälkeen hyvänä noin yhden vuoden. Tuoreena näillä marjoilla on ympärillään samankaltainen kuorikerros kuin tomaatilla, joka täytyy poistaa ennen syömistä tai kuivattamista.

Inka -marjat 200g

Inkamarjat ovat oranssin ja punertavan sävyisiä, noin 1,6–2,0 cm:n kokoisia “jättirusinoita”, jotka ovat täynnä pieniä siemeniä. Marjojen maku on pirteän raikas. Suomessa kasvi tunnetaan myös nimillä karviaiskoiso, kapinkarviainen, ananaskirsikka tai kapinmarja. Tuoreet marjat ovatkin tuttuja jälkiruuista ja ruoka-annosten koristeena. Kuivatut marjat ovat herkullisia naposteltavia.

12,90 €
sis. alv

INKAMARJAT ORGANIC, FI-EKO-201

Kasvi on alun perin kotoisin Amerikan trooppisilta alueilta, mutta on rantautunut myöhemmin Suomeen ilmeisesti Etelä-Afrikasta. Tuoreena marjaa on käytetty paljon eri ruokien koristeluun, ja siitä voidaan valmistaa myös mehua, hyytelöä, marmeladia ja hilloa. Erään lähteen mukaan muinaiset kreikkalaiset olisivat tunteneet hedelmän. Eurooppaan se tuli kuitenkin vasta 1700-luvulla. Jo varhaisessa vaiheessa Etelä-Afrikan uudisasukkaat alkoivat viljellä sitä Hyväntoivonniemellä, mistä tuleekin englanninkielinen nimi “Cape gooseberry” (Hyväntoivonniemen karviainen).

Inkamarjat kerätään huhtikuun ja elokuun välillä ja suurin osa pensaista on villinä luonnollisesti Perussa kasvavia kasveja. Tyypillisesti tuoreet marjat kerätään käsin ja viedään maatilalle puhdistettavaksi aurinkokuivatusta varten. Näiden pienten marjojen kerääminen vie runsaasti aikaa, jonka vuoksi marjojen kilohinta on usein muita marjoja korkeampi. Itse asiassa yhdeltä henkilöltä kestää koko päivä 10 kilon keräämiseksi tuoreita marjoja. Kuudesta kilosta tuoreita marjoja saadaan noin 1 kilo kuivattuja marjoja, joihin jätetään vielä hieman mehukasta kosteutta jäljelle. Kuivatut inkamarjat säilyvät kuivattamisen jälkeen hyvänä noin yhden vuoden. Tuoreena näillä marjoilla on ympärillään samankaltainen kuorikerros kuin tomaatilla, joka täytyy poistaa ennen syömistä tai kuivattamista.

  • Ilmainen toimitus yli 40€:n tilauksiin
  • Lasku ja osamaksu
  • 14 pv:n palautusoikeus
  • Nopea asiakaspalvelu

Suositeltu käyttömäärä: 15–30 g / pvä (kourallinen)

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pakkauksessa, valolta suojassa.

Alkuperämaa: Peru

Gluteeniton / maidoton / lisäaineeton / luomu / kosher / vegaaninen

Pakkauskoot: 200 g

Energia 1266 kJ / 303 kcal
Rasva 6,8 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,0 g
Hiilihydraatit 42,9 g
josta sokereita 37,3 g
Kuidut 22,5 g
Proteiini 6,2 g
Suola < 0,14 g
110040320130
6 Tuotteet

Arvostelut

Kirjoita arvostelu

Inka -marjat 200g

Inkamarjat ovat oranssin ja punertavan sävyisiä, noin 1,6–2,0 cm:n kokoisia “jättirusinoita”, jotka ovat täynnä pieniä siemeniä. Marjojen maku on pirteän raikas. Suomessa kasvi tunnetaan myös nimillä karviaiskoiso, kapinkarviainen, ananaskirsikka tai kapinmarja. Tuoreet marjat ovatkin tuttuja jälkiruuista ja ruoka-annosten koristeena. Kuivatut marjat ovat herkullisia naposteltavia.

Kirjoita arvostelu