lajisi-sivu_palloilu.jpg

PALAUTUMISEEN JA JAKSAMISEEN

Palloilulajit

Palloilulajeissa, kuten jääkiekossa ja jalkapallossa, yhdistyvät räjähtävyys ja kestävyys, jotka ovat fyysisten ominaisuuksien vastakkaisissa päissä. Näin ollen myös energiaa tuotetaan eri tavoilla, mutta polttoaine on pitkälti sama eli hiilihydraatit. Toki räjähtävyyden osalta energiantuotto nojaa myös muihin välittömiin energianlähteisiin, kuten kreatiiniin, ja kestävyyden osalta taas hiilihydraattien lisäksi rasvoihin. Kuitenkin hiilihydraatit ovat kuningas palloilulajeissa energiantuoton osalta. 

Kovatehoisessa liikunnassa kehon energiavarastot ehtyvät ja lihaksiin tulee usein lihasarkuutenakin tuntuvia pienen pieniä vaurioita. Eli energiaa (kaloreita) tarvitaan sekä laadukasta proteiinia riittävä määrä säännöllisesti näitä vaurioita korjaamaan. Esimerkiksi aamupalan yhteydessä käännät elimistössä yön jäljiltä vallitsevan hajottavan tilan rakentavaksi annoksella Hera80 –heraproteiinia.

FAST-tuotteista löytyy liuta muitakin palloilulajien ravitsemuksellisiin haasteisiin optimaalisesti vastaavia tuotteita. Energiavarastojen sekä lihaskudoksen palautumista helpottaa rasittavien suoritusten jälkeen nautittu palautumisjuoma, kuten Reco2. Kokeile Reco2:ta myös turnauksissa pelien välillä! Juoman vaihtoehtona voit mutustella kaksi herkullista NIX-patukkaa palautumisen tehokkaaksi startiksi.

Pelien ja treenien aikana vireen säilymistä auttaa takaamaan moderni hiilihydraattipitoinen urheilujuoma, kuten Fuel. Lihasten korjausaineiden saannin myös välipaloilla takaat esimerkiksi NIX-, tai ROX-proteiinipatukoilla sekä PUDIX-proteiinivanukkailla.

Fast Ambassadors

jokerit.jpg

Jokerit

pallo.jpg

Suomen Jalkapalloliitto

tps

TPS

jyp

JYP

sjk

FC SJK

Suositellut tuotteet